Primăria Comunei Dudeștii Noi


PRIMĂRIA COMUNEI
DUDEȘTII NOI

Portalul Primăriei Dudeștii Noi a reprezentat cu adevărat o provocare. Facilitarea legăturii dintre primărie și cetățean a fost elementul cheie în jurul căruia a fost creată arhitectura portalului și designul acestuia.

PE SCURT

TRANSPARENȚĂ, ACCESIBILITATE

Platforma Primăriei Comunei Dudeștii Noi îmbină elementele definitorii specificului comunei, cu un design modern, toate acestea pentru crearea unui climat bazat pe credibilitate, încredere și transparență față de cetățenii comunei, cu respectarea reglementărilor din domeniul public. Arhitectura plaformei respectă cadrul legal în vigoare din domeniul instituțional și are la bază Memorandumul privind creșterea transparenței și standardizarea afișării informațiilor de interes public, dar și reglementări europene.

PASUL 1

CREAREA ARHITECTURII

Respectarea cadrului legal și a directivelor Uniunii Europene este primul obiectiv ce trebuie atins în crearea structurii website-ului pentru o primărie. Din punct de vedere tehnic, fiind o platformă complexă cu o cantitate foarte mare de informații și în special cu informații cu caracter personal, asigurarea securității platformei și a rapidității funcționării acesteia, au fost elemente țintite.

creare arhitectura reglementari legale
PASUL 2

DESIGN-UL PLATFORMEI

În crearea imaginii platformei dezvoltată pentru Primăria Comunei Dudeștii Noi am îmbinat elementele specifice locului cu un design modern și intuitiv. Obiectivul designului platformei este ca fiecare cetățean să poată accesa informația cu un minim de efort. Provocarea majoră a fost dată de cantitatea mare de informație ce se modifică în permanență, astfel că designul platformei trebuia prevăzut ca în viitor, adăugarea de module noi să se facă cu ușurință și să nu afecteze vizibilitatea informației.

 

PASUL 3

ACCESIBILITATE

servicii de crearea modul de accesibilitate pentru persoanele cu dizabilitati

Persoanele cu dizabilități au aceleași drepturi ca orice altă persoană la demnitate, independență și participare deplină la viața socială. Conform Directivei EU nr. 2012/0340 (COD), am implementat pe platforma Primăriei Comunei Dudeștii Noi un modul ce facilitează accesul persoanelor cu dizabilități la informațiile de interes public.

servicii design responsive: laptop, PC, tableta și mobil
PASUL 4

DESIGN RESPONSIVE

Cetățenii comunei Dudeștii Noi au acum posibilitatea să afle ultimele noutăți ce se petrec pe teritoriul comunei, în timp util, de pe orice dispozitiv PC, laptop, tabletă sau mobil. 

contacteaza root service pentru a-ti crea un site web sau un software dedicat afacerii tale
CE TREBUIE SĂ FACI MAI DEPARTE ESTE SĂ NE